Verdens bedste risalamande med Amarena Fabbri
Vi elsker rislamande eller ris à l'amande, som det stavedes før i tiden. For mere end 25 år siden introducerede familien Del Mastro Amarena Fabbri til risalamande og vi deler gerne vores opskift på den skønneste risalamande, som vi synes er verdens bedste.

Opskrift:
Risalamande med Amarena kirsebær
ca. 8 personer
185 g grødris
2 dl vand
2 vaniljestænger
1 liter sødmælk
3 spsk flormelis
100 g smuttede mandler
4 dl piskefløde
 
Bring vandet i kog i en stor gryde. Kog risene i 2 minutter under omrøring. Flæk vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud med en kniv. Tilsæt mælk, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i gryden.
Kog op til kogepunkt under konstant omrøring. Skru ned for varmen og rør i gryden i 1 minut, så grøden ikke brænder på. Lad risene simre ved svag varme under låg i 35 minutter. Det er vigtigt at røre i risene hvert 10. minut, så grøden ikke bliver brændt i bunden.
 
Tag gryden fra varmen, selvom grøden ikke virker færdig. Tag vaniljestængerne op og rør i grøden. Sæt gryden med låg til afkøling i 3 timer ved stuetemperatur - herefter 3 timer i køleskab.
 
Grøden kan danne en tynd skorpe, som skrabes forsigtigt af med en ske. Kom grøden over i en skål og rør den godt igennem. De smuttede mandler hakkes groft og tilsættes sammen med flormelis. Pisk fløden til let flødeskum og vend den forsigtigt i grøden.
 
Lad risalamanden hvile i køleskab til den er kold – gerne natten over. Anret i portionsglas/skåle og server med Amarena Fabbri dessert-kirsebær: 4-5 bær pr. portion og lidt saft fra Amarenakrukken. Amarena skal ikke jævnes eller varmes op.
 
Tip: I stedet for flormelis kan du smage grøden til med saften fra Amarenakrukken. Så får du en flot lyserød risalamande.
Og ikke at forglemme - Amarena er ikke bare Amarena – der er forskel. Ordet Amarena relaterer blot til en kirsebærsort. De originale og rigtige Amarena med den skønneste smag og bedste konsistens kommer kommer i den blå og hvide krukke - der skal stå Fabbri på krukken.
Du kan læse mere om de originale Amarena kirsebær på dette link http://delmastro.dk/side.asp?Id=248855Amarena Fabbri 600g