Melanzane alle parmigiana

INGREDIENSER
  • 3 auberginer.
  • 1 flaske Don Antonio sugo – vælg efter personlig præference.
  • 2 friske mozzarella kugler i tern / eller revet mozzarella
  • Revet parmesanost.
  • Extra jomfru olivenolie.
  • 4 skiver italiensk brød
FREMGANGSMÅDE

Tip til indkøb: Køb gerne auberginer, som er modne og lidt bløde, ellers skal de saltes i en halv time, skylles og tørres af inden stegning for at undgå aubergines bitterhed.

  • Skiverne lægges på en bageplade med bagepapir med meget olivenolie, ca. 1 dl pr. bageplade.
  • Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader til de er gyldne. De skal have ca. 10-15 min. på hver side.
  • Når dine auberginer er færdige, er du klar til at samle retten i et ildfast fad.
  • Skiftevis i fadet ligges; Tomatsauce, aubergine, tomatsauce, parmesanost og mozzarella. Tryk gerne hver lag let sammen med en ske.
  • Dette gentages til ingredienserne er brugt. Der afsluttes med et lag af mozzarella og parmesanost.
  • Bag den nu i ovnen på 200 grader til osten er smeltet, og den er flot gylden på toppen.

Nyd din Melanzane alla parmigiana med et par skiver italiensk brød, og drøm dig afsted til syd Italiens sol og varme. Buon appetito!