Hovedretter
 
 
 
 
 
 
Cannelloni Imperiale
Kødsovs: Finhak 1 løg og 1-2 hvidløg, og svits på panden i olivenolie. Brun 500g oksekød. Tilsæt 140g tomatpuré, 2 tsk basilikum, 2 tsk ‘Dinamite’ chilisalsa, 4 dl vand. Smag til med salt og peber og evt. lidt konc. boullion. Småkog i 45-60 min.
Cannellonirørene stilles på højkant et af gangen i et ildfast fad, fyldes med kødsovs, hvorefter de lægges ned - lav kun et lag. Der skal være 2 cm væde i fadet, så fyld fadet med resten af kødsovsen og evt. vand. Endelig kommes bechamelsovs eller mornaysovs på. Pynt med reven ost. I ovnen ved 200 grader i 45 min.
 
 
 
 
 
Berberi andebryst med Amarena Fabbri
1 stk. berberi andebryst
5-6 Amarena Fabbri bær (hakkede)
Amarena saft
Piskefløde
Steg andebrystet som beskrevet på pakken. Mens det hviler før udskæringen, kog en sauce op af skyen fra kødet, piskefløde og Amarena bær. Smag til med Amarena saft og salt.
 
 
 
 
 
Laks med Crema di Pomodori
1 vildlaks, 1/2 l fløde (Cheasy), 4 spsk crema di pomodori, 1 bdt dild.
Kog eller steg laksen. Pil benene fra og skær kødet i mindre stykker. Kog fløden et par minutter med crema di pomodori (pisk så den ikke skiller). Tilsæt dild. Læg forsigtigt laksestykkerne i saucen og server retten med aspargeskartofler, flutes eller salat.
 
 
 
 
 
Ovnstegt kylling med valnøddesovs
Smør en kylling eller poussin indvendig med salsa di noci (valnøddesovs) og fyld den med grønne druer. Læg den i et fad og hæld hvidvin ved. Steges i ovn.
 
 
 
 
 
Kylling med valnøddesauce
1 hel kylling stegt eller kogt, 1/2 l mælk, 3-4 spsk salsa di noci, ca. 5 grofthakkede valnødder.
Salsa di noci koges et par minutter med mælken. Kyllingekødet kan serveres i saucen til f.eks pasta drysset med grofthakkede valnødder. Saucen kan også serveres til kyllingen med kartofler som tilbehør
 
 
 
 
 
Sund leverpostej med Olivenpasta
500 g lever, 90 g olivenpasta, 2 spsk balsamicoeddike, 2 dl vand, 3 spsk mel, 1 løg, 2 æg, 3 gulerødder, salt.
Hak lever, løg og gulerødder i en foodprocessor. Kom de øvrige ingredienser i og bag leverpostejen i ca. en time ved 170 gr.
 
 
 
 
 
Oksemedallion med Karl Johan svampe specialiteter
Til 4 personer:
1/2 glas Porcini e Noci 90g
500 g Cara Nonna Bavette pasta med Karl Johan svampe
10 små cherrytomater
1/4 l madfløde eller piskefløde
2 tsk balsamico
4 Medallioner (evt. omsvøbt med bacon)
1 bakke champignon
Timian
Først forberedes sovsen ved at koge et halv glas 'Porcini e Noci' op med fløden. Sovsen smages til med balsamico, salt og peber. Mens pastaen koger, steges medallionerne 3-4 minutter på hver side. Samtidig ristes champignonerne i en god olivenolie - og cherrytomaterne steges ligeledes i olivenolie drysset med timian.
 
 
 
 
 
Fyldt kyllingefilet med Crema di Pomodori
Til 2 personer:
Fyldt kyllingefilet:
2 kyllingefiletter
1/2 glas Crema di Pomodori 90g
6-8 skiver lufttørret skinke
Tilbehør:
Råstegte kartofler med Taggiasche oliven:
6 kartofler
1 rød peberfrugt
100 g taggiasche oliven i olie
Ekstra jomfru olivenolie, fx. I Clivi
Timian
Italienske havsalt med krydderurter
Rens kyllingefiletterne, og skær en stor lomme i kødet. Fyld lommen med Crema di Pomodori, svøb filetten i den lufttørrede skinke, og anret i et ildfast fad. Steges i ovn i 15-20 min ved 200 °C.
Tilbehør: Skær kartofler og rød peber i tern, og vend det i extra jomfru olivenolie. Bland oliven i, og krydr med timian, salt og peber. Bages i ovn ca. 45 min ved 200 °C
Opskrift indsendt af: Thomas Bjarnsholt
 
 
 
Webshop fra e-hjemmeside.dk