Desserter
 
 
 
 
 
Coppa Amarena

3 kugler vaniljeis 3-4 Amarenabær og Amarena-saft pr. portion. En hurtig og lækker dessert.
 
 
 
 
 
"Soft ice" med Amarena

1 liter vaniljeis, 100 g Amarena Fabbri, 25 g mørk chokolade Hak Amarena-bærrene og chokoladen. Rør vaniljeisen blød og tilsæt Amarena og chokoladen. Server straks.
 
 
 
 
 
Risalamande med Amarena

Kom 4-5 bær og Amarena-saft på en portion ris à l'amande. Skal ikke jævnes eller varmes op.
 
 
 
 
 
Amarenamousse med nødder og chokolade
4 æg, 2 spsk sukker, 25 g hasselnødder, 25 g mørk chokolade, 100g Amarena, 2 blade husblas, 2 1/2 dl piskefløde.
Æggeblommerne piskes skummende med sukkeret. Hasselnødder, chokolade og Amarena-bær hakkes og blandes i æggemassen. 2 blade husblas smeltes i vandbad. Lad det blive lunkent og hæld det forsigtigt i æggemassen under piskning. 2 1/2 dl piskefløde piskes til flødeskum og blandes forsigtigt med de øvrige ingredienser. Æggehviderne piskes helt stive og vendes forsigtigt i.
 
 
 
 
 
Amarena Parfait is
3 æggeblommer, 3 spsk sukker, 10-20 Amarena Fabbri, ca. 1 dl saft fra Amarena Fabbri, 1/2 l piskefløde.
Æggeblommerne og sukker piskes. Bærrene blendes eller hakkes godt og piskes i æggene sammen med Amarenasaften. Piskefløden piskes i og massen kommes i en form og fryses. Man kan også piske fløden, før den blandes med de øvrige ingredienser, så bliver isen mere cremet.
 
 
 
 
 
Is med Babà

Server Babà til en portion is og hæld romlagen over isen. Server Babà varm med koldt flødeskum til.
 
 
 
 
 
Panna cotta med Amarena Fabbri
Til 4 personer:
1/4 l piskefløde
1/4 l kaffefløde
1 flækket vaniljestang
50 g sukker
4 blade husblas
De to slags fløde blandes i en gryde med vanilje og sukker. Varm blandingen op meget langsomt og lad det småkoge i 15 minutter under omrøring. Fisk vaniljestangen op. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Kom dem herefter i den varme fløde. Fløden afkøles og hældes i små smørte forme. Formene stilles i køleskabet 3-4 timer til Panna cottaen er stivnet helt. Ved serveringen vendes desserten ud af formen og anrettes med Amarena Fabbri. Pynt med friskrevet mørk chokolade eller en mørk cacao af en god kvalitet.
 
 
 
 
 
Boller med Amarena Fabbri
Ingredienser:
600g mel
25g gær
2 dl lunkent vand
200g hytteost
1 tskf salt
1 tskf sukker
2 spkf ekstra jomfruolivenolie
1 æg
120g Amarena Fabbri bær
Rør gæren ud med det lunkne vand og rør hytteost, salt, sukker, olie og æg i. Kom Amarena Fabbri (kun bærerne som er skåret i stykker) i og derefter melet. Ælt det og sæt det til hævning i ca. 40 minutter. Ælt derefter dejen igen, og form den til boller, lad bollerne efterhæve i ca. 15 minutter. Pensles derefter med æg og klippes i overfladen. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200 grader. Bollerne smager vidunderligt med alle former for ost. Opskrift indsendt af: Hanne Stysiek
 
 
 
Webshop fra e-hjemmeside.dk